sidearea-img-1
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
sidearea-img-2 sidearea-img-3 sidearea-img-4 sidearea-img-5

Recent News

Newsletter

 

Разработване на маркетингови стратегии

Home / Разработване на маркетингови стратегии

Разработване на маркетингови стратегии

Любопитни и нетърпеливи сме да се потопим във вашия бизнес надълбоко, за да ви предложим всеобхватна и изчерпателна маркетинг стратегия. Разчитаме на дългогодишния си опит и нестандартни идеи, за да постигнем желани резултати в разнообразни сфери на дейност. Предоставяме професионални консултации, следвани от задълбочен анализ на индустрията, изработване на краткосрочни и дългосрочни стратегии и тяхното изпълнение, посредством най-съвременните маркетингови инструменти.

Преди да предприемем действия към реализирането на конкретна кампания, е хубаво да имаме дефинирани цели, таргет групи и данни за потребителските навици. Дефинирането на целите, означава ако в момента сме в точка А, да знаем, че искаме да се преместим до точка Б.

Често тези цели са трудно измерими и се нуждаем от проучвания и изследвания.Например при кампания за повишаване на brand awareness(познаваемост на марка), ние трябва да знаем какво е нивото на познаваемост в момента, за да си поставим реалистични цели за ръст, както и да можем измервайки нивото преди и след кампанията, да отчетем ефективността на похарчените средства.

При ясно дефиниране на таргет група и изследване на потребителските й навици посланието към потенциалните копувачи е добре да бъде pre-test-вано. Използват се т.нар. фокус групи, при които се прави предварителна проверка на реакциите и разбирането на рекламното послание и визуализацията към него, с цел подобряването му и по-голямата ефективност на кампаниите.

Проучвания

Маркетинговите проучвания ще ви помогнат да създадете ефективна кампания. Нужно е да познаваме в детайли целевата аудитория и да сегментираме клиенти. Ще направим за вас проучване на пазара, на продукта, на продажбите, на рекламата и на потребителите. Ще получите и обратна връзка дали клиенти са доволни от вашата стока или услуга, какво биха променили и какво им липсва. Крайната цел на този тип проучване е печалба – от нови клиенти и от върнати стари.

Стратегии

Маркетинговата стратегия е основата на печелившия бизнес. Тя описва целите на компанията, как ще ги постигне и как ще се разпределят ресурсите на компанията. Една маркетингова стратегия се разработва чрез сегментиране на пазара, разрабтоване на профили, оценка на активността на всеки сегмент, избор на целева аудитория, позициониране и разбработване на активности и комуникация.

Анализи

Маркетинговият анализ предоставя подробности за текущите маркетингови активности. Данните ще ни помогнат да разберем кое работи и кое не. Благодарение на анализа ще можете да коригирате стратегията и да постигнете по-добри резултати.

Оценки

Маркетинговата оценка ни дава точните отговори на цялата комуникационна стратегия – дали е била ефективна. Тя е е от ключово значение за това кое работи и кое трябва да се подобри. Оценките се правят спрямо проучване, изчисляване на реализация на продажбите и проследяване на данните на всяка една кампания.