sidearea-img-1
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
sidearea-img-2 sidearea-img-3 sidearea-img-4 sidearea-img-5

Recent News

Newsletter

Какво фирмите за изработка на уебсайтове не Ви казват и какви са цените на уебсайтовете

Какви са цените на сайтовете и какво фирмите за изработка на уеб сайтове не Ви казват?

В днешната дигитална ера, уеб сайтът е станал не просто визитка, а основен инструмент за комуникация, продажби и бранд статус. Независимо дали сте малък магазин, голяма корпорация или фрийлансър, присъствието в интернет е критично за успеха на вашия бизнес.

Често клиентите на Маркет Тренд ни задават въпроса: “Колко струва изработката на един сайт?” или “Колко пари ще ми вземе фирма за изработване на един уеб сайт“. Този въпрос може да бъде сравнен с въпроса “Колко струва една кола?”. Отговорът зависи от множество фактори. Не можем да определим цената на кола, без да знаем дали искате компактен градски автомобил, луксозен седан или спортно купе. Подобно на това, цената на уебсайта варира в зависимост от неговите спецификации и функционалности.

Навигация:

Какво фирмите за изработка на уебсайтове не Ви казват и цените на уеб сайтовете

Колко струва изработката на сайт и как варират цените на уеб сайтовете според заданието?

Каква е стандартната структура на един сайт?

Какви модули са задължителни за един уебсайт?

Сайт без SEO е „загубен“ в днешно време

Парадоксът на онлайн рекламата:

Защо да изберете Market Trend за изработката на Вашия нов уеб сайт?

Изпрати запитване

Някои от основните фактори, които влияят на цената на уебсайта включват:

 • Структура на сайта: Колко страници ще има вашата платформа? Дали ще има блог, портфолио, онлайн магазин или други специфични раздели?
 • Специални функционалности: Някои сайтове изискват допълнителни инструменти като калкулатори, форми за запитвания, интеграции с други системи и др.
 • Техническа оптимизация: За да зарежда бързо и безпроблемно, уебсайтът трябва да бъде технически оптимизиран. Това включва оптимизация на изображенията, кода, кеширане и други.
 • SEO оптимизация: За да бъде видим в търсачките, сайтът трябва да бъде оптимизиран за търсачки. Това включва работа по ключови думи, мета описания, структура на URL адресите и други.
 • Инструменти за проследяване: За да разберете поведението на вашите посетители и да оптимизирате потребителския опит, ще трябва да интегрирате инструменти като Google Analytics, Facebook Pixel, Adobe Analytics и други.

Уебсайтът е ключов инвестиционен проект за всеки бизнес. Той е вашата дигитална визитка, платформа за комуникация и инструмент за продажби. Но като всяка инвестиция, трябва да бъде правилно планиран и изграден, за да донесе очакваните резултати.

Въпреки всичко, клиентите продължават да питат: “Добре де хубаво, но колко струва да ми направите един сайт?

Колко струва изработката на уеб сайт и как варират цените на сайтовете според заданието?

Ако потърсим в Гугъл термини като “изработка на уебсайт цени”, “уеб сайт цена”, “колко струва един сайт” и тн, ще видим, че един обикновен сайт струва 295 лв. Според друг източник цената на един сайт уеб сайт без никакви модификации и в зависимост от броя на страниците струва между 800 и 3000 лв

Изработката на един ecommerce уеб сайт магазин струва 490 лв

Често клиентите си мислят обаче, че с обявената цена е тази, която ще платят и ще получат това, което искат. Годините и опитът ни показват, че това е доста далече от истината. В цената на тези сайтове, често не са включени никакви “помощни” услуги, които обаче са жизнено важни за сайта.

Например, дизайнът на сайта трябва да е координиран с визиите, логото на бизнеса ви и корпоративната ви идентичност (цветове, шрифтове, начин на изказ в текстовете и тн.) Тъй като, сайтовете са статукво за фирмите от 15-20 години и са толкова развити, опитът ни показва, че тези неща са много важни за потребителите както на съзнателно, така и на подсъзнателно ниво.

От изключителна важност е тези неща да са изпипани до най-малкия детайл, защото вдъхват доверие у потенциалните клиенти. Особенно ако предлагате високобюджетни продукти и услуги. Естествено в горепосочените цени тези услуги не са покрити и много често скритите “разходи” по тях са тези, от които фирмите реално изкарват приходите си.

Друго изключително важно нещо е възможността за добавяне на допълнителни функционалностти. Много често в евтините сайтове тя е или невероятно скъпа стигащи в пъти по-висока цена от колкото за създаването на целия сайт или дори е невъзможно да бъде добавена. Във втория случай трябва да се впуснете в невероятната сага за търсене на друга фирма за изработване на нужния за вас модул.

Това първо не е много лесно (за намиране), второ отнема страшно много време (за търсене), трето бави постигането на целта ви много бавно поради нужното техническо време за разработване на модула и четвърто би струвало доста повече пари от колкото самия сайт.

Защо сайт разработен от Маркетингова агенция е много по-добра инвестиция от сайт разработен от “фирма за уеб сайтове”?

Били сме свидетели на десетки клиенти с готови сайтове и стотици вложени часове труд и разходи по своите уеб сайтове, които са пропуснали ключови стъпки още преди създаването им. Преди да се създаде един уеб сайт фирмата трябва да се запознае със бизнеса на клиента – какво предлага, кои са клиентите, какво клиентите ценят и гледат в дадената сфера и как купуват продукта или поръчват услугата.

След това трябва да се вземе в предвид маркетинговия план на клиента – за какво му е сайта, как възнамерява да го популяризира, каква допълнителна функционалност би била нужна при продажбения процес към неговите клиенти.

Фирмите за създаване на уеб сайтове просто създават сайта по шаблон (темплейт) и издават празна обвивка готова за “пълнене” от клиента, която е еднакво копие на стотиците други сайтове, които са издали преди това, просто с различни цветове и шрифтове (може би).

В днешно време обаче на Google и другите търсачки, които обхождат новия ви сайт и го индексират изобщо не им харесва това, защото виждат, че е доста подобно копие на стотици други сайтове.

Маркетинговите агенции разбират бизнес процесите на своите клиенти и планират структурата на сайта и съдържанието, за да е максимално оптимизирано за резултатите на рекламните кампании, които най-вероятно ще трябва да правят.

Доста често клиентите идват “само за едно сайтче” и се връщат за маркетинговата стратегия и рекламните кампании относително скоро. Ако сайта им е правен от фирма за “производство на сайтове” съдържанието тепърва трябва да се промени (често изцяло), защото е крайно незадоволително за постигане на техните бизнес цели.

Какви типове уеб сайтове има и кои са категориите сайтове, които клиентите най-често искат?

В зависимост от целите и нуждите на всяка компания или индивид, съществуват различни типове уебсайтове. Нека разгледаме трите основни категории, които клиентите най-често търсят при изработка на уебсайт.

Уебсайт за услуги с цел изпращане на запитвания (leads конверсии):

Този тип уебсайт е идеален за компании, които предлагат услуги и искат да привлекат потенциални клиенти. Основната цел е да предостави информация за предлаганите услуги и да улесни потребителите да изпратят запитване или да се свържат с компанията. Такива сайтове често съдържат форми за контакт, портфолио с реализирани проекти и отзиви от клиенти. Основната цел е конверсията на посетителите в реални клиенти.

Ecommerce уебсайт – виртуален магазин за продаване на стоки:

Ecommerce уебсайтовете са виртуални магазини, които позволяват на потребителите да разглеждат и покупат продукти онлайн. Те са създадени така, че да предоставят удобен и безпроблемен потребителски опит, като включват функции като кошница за пазаруване, опции за плащане и системи за управление на поръчките. Основната цел на тези уебсайтове е да максимизират продажбите онлайн.

Уебсайт тип визитка:

Този тип уебсайт има сравнително опростена структура и има за цел да представи личност или бизнес в интернет пространството. Обикновено съдържа основна информация като име, контакти, кратко описание на дейността и портфолио. Уебсайтът тип визитка е идеален за фрилансъри, малки бизнеси или хора, които искат да имат присъствие в интернет, но не се нуждаят от сложни функционалности.

Изборът на тип уебсайт зависи от индивидуалните нужди и цели на всяка компания или индивид. Независимо дали искате да привлечете нови клиенти, да увеличите онлайн продажбите или просто да имате присъствие в интернет, е важно да изберете правилния тип уебсайт, който най-добре отговаря на вашите нужди.

Каква е стандартната структура на един сайт?

Всеки уебсайт е уникален, но има определени стандартни елементи, които се очаква да бъдат включени в повечето сайтове, особено когато става въпрос за корпоративни или бизнес уебсайтове. Тези елементи не само помагат за лесната навигация и удобство на потребителите, но също така укрепват доверието и професионализма на бранда. Нека разгледаме стандартната структура на един уебсайт:

Всеки уебсайт е уникален, но има определени стандартни елементи, които се очаква да бъдат включени в повечето сайтове, особено когато става въпрос за корпоративни или бизнес уебсайтове. Тези елементи не само помагат за лесната навигация и удобство на потребителите, но също така укрепват доверието и професионализма на бранда. Нека разгледаме стандартната структура на един уебсайт:

Начало – Първото впечатление и вратата към вашата марка:

Страницата “Начало” на уебсайта е често първото място, на което потенциалният клиент или посетител ще се запознае с вашата марка, продукти или услуги. Това е моментът, в който формирате първото впечатление, и както знаем, то може да бъде определящо.

 • Визуална привлекателност: Дизайнът и визията на началната страница трябва да бъдат съобразени с корпоративния стил и брандовата идентичност на компанията. Ярките и качествени изображения, професионалните графики и интуитивен дизайн могат да направят страницата привлекателна и запомняща се.
 • Ясно послание: В рамките на първите 10-15 секунди посетителите трябва да разберат основната дейност на вашата компания и какво предлагате. Ясно и конкретно послание може да задържи вниманието на посетителите и да ги насърчи да разгледат останалата част на сайта.
 • Лесен за навигация: Началната страница трябва да предоставя лесен достъп до основните раздели на уебсайта. Менюто трябва да бъде интуитивно и лесно разбираемо, така че потребителите бързо да намерят това, което търсят.
 • Активни действия (Call-to-Action): Всяка начална страница трябва да има ясно определени призиви към действие, като “Научете повече”, “Свържете се с нас” или “Поръчайте сега”. Тези бутони или линкове насочват потребителите към следващата стъпка в пътуването им към клиент или партньор.
 • Адаптивен дизайн: В днешно време все повече хора използват мобилни устройства за достъп до интернет. Затова е критично началната страница да изглежда добре и на десктоп, и на мобилни устройства.
 • Съдържание, което добавя стойност: Освен основната информация, началната страница може да включва и полезно съдържание като блог статии, новини или клиентски отзиви, които добавят стойност за посетителите и показват експертния ви статус в сферата.

Страницата “Начало” е ключовата точка на всяка уеб стратегия. Тя трябва да бъде създадена с мисъл за потребителя, да предоставя ценна информация и да насочва посетителите към следващите стъпки в тяхното потребителско преживяване с вашата марка.

Началната страница е вратата към уебсайта ви. Тя трябва да представи вашата компания или бизнес в най-добрата светлина и да предостави ясна идея за това какво предлагате. В рамките на 10-15 секунди потребителят трябва да разбере основната мисия и предложенията на вашата компания. За да постигнете това, е необходимо да се обърнете към професионалисти с опит в маркетинга, които разбират не само техническата страна на изработката на уебсайт, но и стратегическата важност на добре структурираната начална страница.

За това е нужна фирма с дългогодишен опит в маркетинга, защото едно е само да се направи сайт по шаблон, но съвсем друго е да се направи с мисъл за бъдещето, когато следващата стъпка е да се използва с конкретни цели. Тук най-често фирмите за правене на сайтове се провалят. Ние от Маркет-Тренд знаем, че завършването на един сайт е началото на рекламния път на нашия клиент, а не  края. Ето защо, благодарение на нашата експертиза сайтовете на нашите клиенти са толкова успешни.

Отзиви на клиенти/Testimonials:

Отзивите на клиентите са жизненоважни за доверието и убеждаването на потенциални клиенти.

Отзивите на клиентите са жизненоважни за доверието и убеждаването на потенциални клиенти. Те предоставят социално доказателство за качеството на вашите продукти или услуги. Особено за малките и средните предприятия, отзивите могат да бъдат ключови за успеха, тъй като те позволяват на новите клиенти да се идентифицират с предишни клиенти и да се уверят в качеството на предлаганите услуги.

Услуги/Продукти:

Тази страница дава детайлна информация за предлаганите от вас услуги или продукти. Тя трябва да бъде организирана и лесна за разбиране, като предоставя ясни описания, цени (ако е приложимо) и снимки или илюстрации.

За нас:

Тук можете да разкажете историята на вашата компания, мисията, визията и ценностите ви. Това е мястото, където клиентите могат да научат повече за вас и да усетят човешката страна на бизнеса Ви.

Контакти:

Важно е потребителите лесно да могат да се свържат с вас. Тази страница трябва да включва телефонни номера, имейл адреси, форма за контакт и, ако е възможно, карта на местоположението Ви.

Условия и политика / Terms and Policy:

Това са правилата и условията, които регулират използването на уебсайта ви. Те предоставят информация за правата и задълженията на потребителите, както и за това как обработвате личните им данни.

В заключение, добре структурираният уебсайт е ключов за успеха на всяка компания. Той не само представя вашата компания в най-добрата светлина, но също така улеснява потребителите да намерят информацията, от която се нуждаят, и да вземат информирани решения.

Какви модули са задължителни за един уеб сайт?

В дигиталната ера, уебсайтът е ключов инструмент за представяне на бизнеса или личната марка. За да функционира ефективно, уебсайтът трябва да се състои от редица модули, които улесняват както управлението на съдържанието, така и потребителското изживяване. Нека разгледаме петте основни модула, които са задължителни за всеки уебсайт:

В дигиталната ера, уебсайтът е ключов инструмент за представяне на бизнеса или личната марка. За да функционира ефективно, уебсайтът трябва да се състои от редица модули, които улесняват както управлението на съдържанието, така и потребителското изживяване. Нека разгледаме петте основни модула, които са задължителни за всеки уебсайт:

Административен модул:

Този модул е като командният мостик на кораб. Той предоставя на администраторите пълен контрол над всички аспекти на уебсайта – от управлението на потребителите до актуализацията на съдържанието. Чрез интуитивен интерфейс, администраторите могат лесно да следят статистиката на сайта, да реагират на потребителски запитвания и да осъществяват промени в дизайна или функционалността.

Модул за създаване на съдържание:

Съдържанието е основата на всеки уебсайт. Този модул предоставя лесни инструменти за създаване на статии, блогове, галерии и други форми на съдържание. Потребителите могат да качват снимки, видеоклипове и други медийни файлове, да форматират текста и да вграждат външни ресурси. Освен това, модулът позволява лесно редактиране и актуализация на съществуващо съдържание.

Опции за персонализиране:

Всеки бизнес има своя уникален характер и стил. Опцията за персонализация позволява на собствениците на уебсайта да променят дизайна, цветовете, шрифтовете и други визуални елементи, така че сайтът да отразява идентичността на бранда.

Опция за добавяне на нови функционалности:

Бизнесът е динамичен и постоянно се променя. Уебсайтът трябва да може да се адаптира към тези промени. Този модул позволява лесно добавяне на нови функции и интеграции, като например онлайн магазин, форум, чат и др. Така уебсайтът може да расте и развива заедно с бизнеса.

SEO модул:

В днешно време просто присъствието на уебсайт не е достатъчно. Той трябва да бъде видим и лесно достъпен чрез търсачките. SEO модулът предоставя редица инструменти и настройки, които оптимизират уебсайта за търсачките, като подобряват ранкирането му в резултатите от търсенето.

Всеки успешен уебсайт се нуждае от тези ключови опции, за да функционира ефективно и да отговаря на нуждите на своите потребители. Те не само подобряват функционалността и удобството на сайта, но също така гарантират, че той ще продължи да расте и развива в бъдеще.

В дигиталния свят, където информацията е само на един клик разстояние, оптимизацията на уебсайт за търсачките (SEO) е станала абсолютно задължителна. Нека разгледаме защо SEO оптимизацията е толкова важна и какво означава за успеха на вашия бизнес.

Сайт без SEO е „загубен“ в днешно време

„Ако искаш да скриеш нещо, сложи го след първа страница в Гугъл":

„Ако искаш да скриеш нещо, сложи го след първа страница в Гугъл”:

Тази популярна фраза подчертава значимостта на позиционирането на уебсайта в резултатите от търсенето. Повечето потребители не преглеждат резултатите след първата страница, което означава, че ако вашият уебсайт не е там, той ефективно е “скрит” от голяма част от вашата целева аудитория.

Органичните резултати:

Въпреки че платените реклами могат да предоставят бързи резултати, органичните резултати често се възприемат като по-доверителни от потребителите. Оптимизацията за търсачките укрепва авторитета на вашия сайт и го прави по-видим в органичните резултати. Също така, повечето млади и технически грамотни клиенти рядко кликат на реклами. Те са свикнали с лошо таргетирани рекламни кампании, които излизат за подобно на тяхното търсене, но не предлагат точно това, което потребителите търсят. Ето защо първата страница с резултати е толкова важно място, към което всеки наш клиент се стреми и желае.

Директно търсене:

Както казахме вече, много потребители имат интуитивно недоверие към платените реклами. Те предпочитат да се доверяват на органичните резултати, тъй като ги възприемат като по-автентични и надеждни. Това е особено вярно за образовани и платежоспособни клиенти, които търсят качествени продукти или услуги.

Ефективността на онлайн рекламата: Въпреки това, онлайн рекламата продължава да бъде мощен инструмент за достигане до широка аудитория. Тя предлага бързи резултати и висока степен на сегментация, което позволява на бизнесите да насочват своите рекламни кампании към конкретни демографски групи. От ключово значение е балансът между SEO и платената реклама, за да се постигне максимален ефект.

Докато платената реклама може да предостави бързи резултати, SEO е критичен за дългосрочния успех и видимост на вашия уебсайт. В комбинация, тези два метода могат да укрепят онлайн присъствието на вашия бизнес и да увеличат оборота ви.

Парадоксът на онлайн рекламата

В предходния раздел разгледахме значимостта на SEO оптимизацията и как тя може да укрепи онлайн присъствието на вашия бизнес. Но докато SEO е критичен за дългосрочната видимост, онлайн рекламата играе ключова роля в краткосрочната стратегия за привличане на клиенти. Това ни довежда до парадокса на онлайн рекламата: докато SEO се стреми към органична видимост, рекламата предоставя моментален достъп до целевата аудитория.

Защо онлайн рекламата носи най-бързите резултати и нейните предимства:

Разгледайте нашите дигитални проекти:

Онлайн рекламата и SEO оптимизацията са два различни инструмента в арсенала на дигиталния маркетинг, всяка със своите силни и слаби страни.

Онлайн рекламата предоставя моментален достъп до вашата целева аудитория. След като рекламната кампания е активирана, резултатите могат да бъдат видими веднага. Това е идеално за нови бизнеси или за тези, които искат да популяризират нов продукт или услуга бързо. Освен това, рекламата позволява на бизнесите да насочват своите послания към конкретни демографски групи, което увеличава ефективността на кампанията.

От друга страна, много клиенти считат, че SEO оптимизацията е “безплатна”, тъй като не изисква плащане за клик или показване на реклама. В действителност обаче, SEO може да бъде доста скъпо начинание. Оптимизацията изисква значителни усилия, време и често външни услуги от специалисти. Докато рекламата може да донесе бързи резултати, SEO често изисква месеци или дори години, преди да се постигнат желаните резултати.

За много малки бизнеси, които нямат ресурсите или времето да чакат дългосрочните резултати от SEO, онлайн рекламата може да предложи по-бърза възвращаемост на вложените пари и време. Това не означава, че SEO оптимизацията не е ценна; тя просто работи с различно темпо и може да изисква по-голяма инвестиция на началния етап.

Докато SEO оптимизацията укрепва дългосрочната видимост и авторитет на уебсайта, онлайн рекламата предоставя възможност за бързо и ефективно достигане до целевата аудитория. Комбинирането на двете стратегии може да осигури комплексен и успешен дигитален маркетингов подход.

Предимствата на Google Search рекламата пред SEO оптимизацията:

Google Search е основният канал, през който потребителите търсят информация, продукти или услуги. В този контекст, както платената реклама, така и SEO оптимизацията играят ключови роли, но по различни начини.

Google Search е основният канал, през който потребителите търсят информация, продукти или услуги. В този контекст, както платената реклама, така и SEO оптимизацията играят ключови роли, но по различни начини.

Платената реклама в Google Search предоставя незабавна видимост. След като рекламната кампания е активирана, вашите реклами могат да се появят на върха на резултатите от търсенето, преди органичните резултати. Това предоставя преимущество, тъй като потребителите често кликват на първите резултати, които виждат без дори да забелязват, кое е реклама и кое не. Платените реклами също така позволяват на бизнесите да насочват своите рекламни послания към конкретни ключови думи, географски региони или демографски групи, което увеличава ефективността на кампанията.

Платените реклами в Google Search позволяват на вашата марка да се появи на върха на резултатите от търсенето, преди органичните резултати. Това увеличава шансовете потребителите да кликнат върху вашата реклама и да посетят уебсайта ви.

YouTube рекламата и уникалната мощ на видео рекламата:

YouTube, като втората най-голяма търсачка след Google и най-голямата платформа за видео споделяне в света, предлага уникални възможности за маркетинг и реклама, които се различават от традиционните текстови и изображения базирани рекламни формати.

YouTube, като втората най-голяма търсачка след Google и най-голямата платформа за видео споделяне в света, предлага уникални възможности за маркетинг и реклама, които се различават от традиционните текстови и изображения базирани рекламни формати.

YouTube рекламата и уникалната мощ на видео рекламата:

Видеото има способността да създава емоционална връзка с аудиторията по начин, който текст и изображения не могат. Чрез комбинацията от движение, звук и визуални елементи, видеоклиповете могат да разказват истории, да демонстрират продукти или услуги и да ангажират зрителите на много по-дълбоко ниво.

Целева аудитория:

YouTube позволява на рекламодателите да насочват своите рекламни кампании към конкретни демографски групи, интереси или поведенчески модели. Това означава, че вашето рекламно послание може да достигне до точно определена аудитория, която е най-вероятно да се интересува от вашите продукти или услуги.

Взаимодействие и обратна връзка:

Един от големите предимства на YouTube е възможността за взаимодействие. Зрителите могат да коментират, харесват или споделят видеоклипове, което предоставя на бизнесите ценна обратна връзка и възможност за диалог с клиентите.

Докато традиционните форми на онлайн реклама и SEO оптимизация са от съществено значение за дигиталния маркетинг, YouTube предлага уникална възможност за бизнесите да се свържат с аудиторията си по един нов и иновативен начин.

Банерна реклама (GDN, Google Discovery) и нейната роля в дигиталния маркетинг:

Банерната реклама, особено чрез Google Display Network (GDN) и Google Discovery, представлява един от най-разпознаваемите формати на онлайн реклама. Тя предлага уникални възможности, които се различават от другите форми на дигитален маркетинг.

Банерната реклама, особено чрез Google Display Network (GDN) и Google Discovery, представлява един от най-разпознаваемите формати на онлайн реклама. Тя предлага уникални възможности, които се различават от другите форми на дигитален маркетинг.

Визуален апел:

Едно от най-големите предимства на банерната реклама е възможността да комбинира текст, изображения и дори анимации в един атрактивен визуален формат. Това позволява на марките да комуникират своите послания по начин, който е лесно разпознаваем и запомнящ се.

Целево насочване:

Чрез GDN и Google Discovery, рекламодателите могат да насочват своите реклами към конкретни демографски групи, интереси или уебсайтове. Това означава, че вашата реклама може да достигне до потребители, които са най-вероятно да се интересуват от вашите продукти или услуги.

Разширяване на обхвата:

GDN покрива милиони уебсайтове и приложения, което предоставя на рекламодателите възможността да достигнат до широка аудитория по целия свят. Google Discovery, от своя страна, предлага уникална възможност за показване на реклами на потребители, базирани на техните интереси и поведение в интернет.

Прецизна измеримост на резултатите и анализ:

Един от големите плюсове на банерната реклама е възможността за проследяване и анализ на резултатите в реално време. Рекламодателите могат да видят колко често тяхната реклама е била показана, колко кликове е получила и каква е била конверсията.

Facebook рекламата и нейната уникална роля в социалния маркетинг:

Facebook, като една от най-големите социални мрежи в света, предоставя на маркетолозите уникална платформа за достигане до широка и ангажирана аудитория. Рекламата във Facebook има редица предимства, които я правят ключов инструмент в дигиталния маркетинг.

Facebook, като една от най-големите социални мрежи в света, предоставя на маркетолозите уникална платформа за достигане до широка и ангажирана аудитория. Рекламата във Facebook има редица предимства, които я правят ключов инструмент в дигиталния маркетинг.

Целево насочване по демографии и интереси:

Facebook предоставя изключително детайлни опции за целево насочване, което позволява на рекламодателите да достигнат до конкретни демографски групи, географски региони, интереси или поведенчески модели. Това означава, че вашата реклама може да бъде показана на потребители, които са най-вероятно да се интересуват от вашите продукти или услуги.

Facebook е платформа, която е създадена за взаимодействие. Рекламите тук не са просто пасивни послания – те могат да станат основа за диалог, коментари, споделяния и харесвания. Това предоставя на бизнесите възможността да създадат по-голяма ангажираност и да получат ценна обратна връзка от своята аудитория

Видео и мултимедийни възможности:

Facebook предлага разнообразни формати за реклама, включително видео, изображения, слайдшоута и интерактивни реклами. Това позволява на марките да комуникират своите послания по иновативен и атрактивен начин.

Рекламни кампании с висока възвращаемост:

Благодарение на детайлното целево насочване и възможността за оптимизация на рекламните кампании в реално време, Facebook може да предложи висока възвращаемост на инвестициите. Рекламодателите могат да следят резултатите от своите кампании и да правят корекции, за да максимизират ефективността им.

Facebook рекламата представлява мощен инструмент, който позволява на бизнесите да комуникират с аудиторията си по начин, който е личен, ангажиращ и ефективен. Тя предлага уникална комбинация от целево насочване, взаимодействие и мултимедийни възможности, които я правят незаменима част от дигиталния маркетингов микс.

LinkedIn рекламата и нейната роля в B2B маркетинга:

LinkedIn, известен като “професионалната социална мрежа”, предоставя уникални възможности за реклама, особено когато става въпрос за B2B (бизнес към бизнес) маркетинг. Рекламата в LinkedIn има специфични предимства, които я отличават от другите социални платформи.

Целево насочване в професионален контекст:

LinkedIn позволява на рекламодателите да насочват своите рекламни кампании към конкретни професионални групи, отрасли, длъжности или дори конкретни компании. Това означава, че вашата реклама може да достигне до точно определени професионалисти, които са най-вероятно да се интересуват от вашите продукти или услуги.

Висока степен на ангажираност:

Поради професионалния характер на платформата, потребителите на LinkedIn често са по-ангажирани и активни в сравнение с други социални мрежи. Това предоставя на рекламите възможността да достигнат до аудитория, която е по-склонна да взаимодейства с бизнес съдържание.

Укрепване на брандовата репутация

LinkedIn е идеалната платформа за изграждане на авторитет и лидерство в определена отрасъл или сфера. Чрез спонсорирани публикации или реклами, компаниите могат да споделят статии, изследвания и друго ценно съдържание, което укрепва тяхната репутация като експерти в своята област.

Точно измерване на резултатите:

LinkedIn предоставя детайлни аналитични инструменти, които позволяват на рекламодателите да следят ефективността на тяхната кампания. Това включва данни за броя на показванията, кликовете, конверсиите и други ключови показатели, които могат да помогнат за оптимизацията на рекламната стратегия.

LinkedIn рекламата представлява мощен инструмент за B2B маркетинг, който позволява на компаниите да насочват своите рекламни послания към точно определена професионална аудитория. Със своята уникална комбинация от целево насочване, висока степен на ангажираност и инструменти за анализ, LinkedIn е незаменим ресурс за всеки B2B маркетолог.

TikTok рекламата и нейното място в съвременния дигитален свят:

TikTok е една от най-бързо растящите социални мрежи в света, която привлича млада и активна аудитория. Рекламата в TikTok предлага уникални възможности, които се различават от традиционните социални медии.

Достъп до млада аудитория:

TikTok е дом на голяма част от Генерация Z и младите миленари. Рекламодателите, които искат да достигнат до тази динамична и влиятелна аудитория, намират в TikTok идеалната платформа.

Създаване на завладяващо съдържание:

TikTok е известен със своите кратки, креативни и заразителни видеоклипове. Рекламите, които са оригинални и забавни, често получават голямо разпространение и стават вирусни, което увеличава обхвата и въздействието на рекламната кампания.

Интерактивност и ангажираност:

TikTok предлага различни формати за реклама, включително хаштаг предизвикателства, които стимулират потребителите да създават свое собствено съдържание и да взаимодействат с марката.

Целево насочване с голяма прецизност:

Въпреки че платформата е сравнително нова, TikTok предлага детайлни инструменти за целево насочване, които позволяват на рекламодателите да достигнат до конкретни демографски групи, интереси или поведенчески модели.

Продробна меримост и възможност за дълбок анализ:

TikTok предоставя детайлни аналитични инструменти, които позволяват на рекламодателите да следят ефективността на тяхната кампания. Това включва данни за броя на показванията, кликовете, конверсиите и други ключови показатели.

TikTok рекламата представлява нов и иновативен подход към дигиталния маркетинг. Със своята уникална аудитория, възможности за вирусно разпространение и интерактивни формати, TikTok е незаменим инструмент за маркетолозите, които искат да останат актуални и конкурентоспособни в променящия се дигитален свят.

Защо да изберете Market Trend за изработката на Вашия нов уеб сайт?

Маркет Тренд е комуникационна компания, създадена преди повече от 20 г., в началото на 2003 г. Експертизата на екипа е в изготвянето на комуникационни стратегии и тяхното реализиране, като фокусът е изцяло към резултатите.

Маркет Тренд е комуникационна компания, създадена преди повече от 20 г., в началото на 2003 г. Експертизата на екипа е в изготвянето на комуникационни стратегии и тяхното реализиране, като фокусът е изцяло към резултатите. Цялостния поглед на 360 градуса върху маркетинговите, а оттам и комуникационните цели на клиентите, помагат за холистичен подход, който винаги дава по-добри резултати.

Клиентите на компанията, са както международни, така и български компании, наложени брандове или стартиращи такива. Индивидуалният подход към всеки бранд е разковничето за постигане на резултати. Работата на конвейр и по темплейт, не е нашата сила. Уникални творчески разработки – и визуални и контекстуални, правилен избор на канали за комуникация, релевантно разпределение на бюджетите, всичко това са само малка част от важните детайли, на които обръщаме особено внимание и за които консултираме клиентите си.

По отношение на създаването на уебсайтове – били те първи уебсайт за компанията, редизайн на съществуващ или прехвърлянето му на нова платформа, подходът също е индивидуален. Времето, което отделяме за проучване, опознаване на клиента, неговите продукти и услуги, както и целите, които съответният уебсайт ще изпълнява, се оправдава след това от резултата.

Компанията разполага със собствен творчески екип, включващ арт директор, графични дизайнери и копирайтъри, които осигуряват уникалната визуална идентичност на брандовете на клиентите, както и визията и съдържанието на техните уебсайтове. Уникалното визуално и контекстуално съдържание е от ключово значение за по-доброто ранкиране на един уебсайт в Google. Масова практика при създаването на уебсайтове е да се използват снимки от имидж банки, което обаче поставя риск, да видите снимките от вашия сайт и на някой друг.

Опитът на агенцията не само в създаването на уебсайтове, но и на многобройни кампании, помага за разбирането кое работи, кое е по-ефективно, кое привлича и задържа посетителите на един сайт, как се изгражда ефективна ландинг страница, не само на теория, но и на практика – базирано на реални резултати, от реални кампании, за различни брандове, в продължение на 2 десетилетия.

В резюме: 

 • Екип от професионалисти, с над 10 г. Опит в сферата на: 
  • Стратегическо комуникационно планиране
  • Медиа планиране и купуване
  • Творчески разработки – визуални и контекстуални
  • Дигитален маркетинг
  • Социални медии
  • ПР и BTL
  • Employer branding

 

 • Експертиза в: 
  • Създаване и налагане на брандове
  • Създаването на корпоративна идентичност
  • Структуриране и създаване на уебсайтове
  • Планиране и реализиране на кампании, включващи онлайн и офлайн канали
  • Lead Generation кампании
  • Реализиране на дигитални кампании с оптимизиране на резултатите: CPM, CPC

 

 • Дългогодишен опит в обслужването на международни и български клиенти:
  • Винербергер 
  • Лидстрьом
  • Бош
  • Земелрок
  • Сити Колидж
  • Мебелплей/Геномакс
  • Дебулко
  • Куест Академи
  • Мoney Gram
  • Метлайф

 

 • Отчетност, мониторинг и фокус върху резултатите
  • Предоставяне на междинни, месечни и финални отчети при реализиране на кампании
  • Адаптиране на криейтив, бюджети, тяхното разпределение и таргетиране за максимални резултати
  • Анализ на резултатите и генериране на препоръки 

 

 • Комуникация с клиента
  • Детайлно запознаване с компанията, продуктите, услугите, целите, силните и слабите страни на клиента
  • Постоянна комуникация с маркетинг екипите/управителите и собствениците на клиентските компании, с цел постигане на максимални резултати
  • Предоставяне на анализи, съвети и иновативни предложения

Залагаме на личната връзка и дългосрочните партньорства! С повечето от клиентите си, работим над 10 г. Това ни дава възможност да вникваме в дълбочина в индивидуалните особености на отделните бизнеси и да предлагаме подходящите решения.

Успехът си измерваме с удовлетвореността и резултатите на нашите клиенти и партньори!

Искате уебсайт и/или дигитална реклама? Разгледайте портфолиото ни от дигитални проекти и изпратете запитване или се свържете с нас:

  Прочетете и другите ни статии: